Iako je ostvarena ogromna dobit onih koji su uložili u GBTC (Grayscale Bitcoin Investment Trust) ove godine (508%), Komisija za hartije od vrednosti nije dala odobrenje za trgovanje na Arca menjačnici Njujorške berze. Iako zakonski okviri idu ka budućem prihvatanju bitkoina, trenutni stav u Komisiji za hartije od vrednosti je negativan. Prema rečima menadžera fonda:

“Iako regulacija tržišta kriptovaluta nastavlja da se razvija, u ovom trenutku u Grayscal-u ne veruju da je bilo dovoljno regulatornog razvoja kako bi Komisija odobrila aplikaciju.”

Taj potez je možda mudar s obzirom na trenutnu regulatornu klimu koju je Komisija za hartije od vrednosti uspostavila. Uprkos nekim kadrovskim promenama, opšti stav Komisije prema kriptovalutama i ICO projektima je obazriv.

Prepreke za bitkoin

Povlačenje sa menjačnice se identifikuje kao jedna od glavnih prepreka za prihvatanje bitkoina, zbog naizgled tehničke prirode kriptovaluta. GBTC je nastojao da pomogne širem prihvatanju bitkoina investiranjem u bitkoin pomoću nečega mnogo poznatijeg - berzanske akcije.

Trenutno se GBTC trguje na manje formalnim trgovinskim platformama. GBTC je juče završio sa 739,50 dolara po akciji.