GE Transportation, globalni snabdevač opreme za železnice, rudarstvo, brodogradnju i proizvodnju energije, najavio je da se pridružio Blokčein Transport Alijansi (BiTA), navodi se u saopštenju za javnost, 1. marta.

Trgovinska asocijacija se sastoji od više od 230 učesnika, uključujući UPS, FedEx, Penske Logistics i Voren Bufetovu železnicu BNSF, sa kolektivnim prihodom koji prelazi 1 trilion dolara.

Prema njihovoj veb stranici, BiTA je formirana 2017. godine za implementaciju i razvoj blokčein tehnologije u transportnoj i logističkoj industriji.

Krejg Fuler, generalni direktor kompanije BiTA, naglasio je da je GE Transportation oduvek bio "u toku sa razvojem tehnologije", takođe je dodao da će udruženju biti drago što će GE biti aktivan učesnik "koji će pomoći u stvaranju blokčein okvira za industriju".

GE Transportation iz Čikaga je odeljenje američkog multinacionalnog konglomerata General Electric (GE). Prema rečima Monike Kaldas, glavnog informativnog službenika GE transporta, "digitalni industrijski lider" bi trebalo da interno primeni napredne tehnologije kako bi povećao produktivnost, a zatim i primenio znanje o istim za dobrobit naših korisnika.

Kako je Cointelegraph izveštavao u januaru 2018. godine, logistička industrija zapošljava većinu ljudi na svetu. Kako industrija raste, ona se suočava sa problemima održivog i efikasnog skaliranja (optimizacija procesa), gde se blokčein može koristiti kao rešenje problema.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić