Nemačka Vlada konsultuje kompanije i industrijske grupe koje bi mogle da postanu zainteresovane strane u razvoju blokčeina u zemlji, prenosi Rojters 18. februara.

Neimenovane kompanije i grupe navodno su pozvane da daju preporuke ove nadalje. Rojters takođe navodi nepotvrđeni izvori iz vlade koji kažu da je još uvek nejasno da li će se te preporuke uskoro prevesti u regulativu, ali se trenutno traže konkretni rezultati.

Prema članku, oko 170 startapa u Berlinu je uključeno u blokčein ili tehnologiju distribuiranog registra (DLT) i "navode da bez pravnog okvira postoje visoke ulazne prepreke."

Kako je objavio Cointelegraph u januaru, najveće globalno tržište hartija od vrednosti u Nemačkoj, Nemačka berza, izjavilo je da "ostvaruje značajan napredak" na svojoj platformi za pozajmljivanje vrednosnih papira na bazi blokčeina. Platforma se razvija u partnerstvu sa platformom za upravljanje likvidnošću HQLAk sa sedištem u Luksemburgu.

U decembru prošle godine, vesti su se pročule da je nemački žeeznički operater Deutsche Bahn AG, koji se smatra najvećim u Evropi, u partnerstvu sa blokčein integracijskom platformom Unibright ispitao mogućnost označavanja njenog ekosistema.

Takođe, u decembru 2018. godine, objavljeno je da druga najveća banka u Nemačkoj SolarisBank i Stuttgart Exchange Group zajednički razvijaju infrastrukturu za berze kriptovaluta.
 

Pripremila: Majda Petrović