Sowa Labs, podružnica druge najveće nemačke berze Börse Stuttgart, izbaciće aplikaciju za trgovanje kriptovalutama krajem ove godine, prema navodima iz saopštena na veb-sajtu aplikacije.

Aplikacija, zvana Bison, biće dostupna u septembru i inicijalno će podržati trgovanje bitkoinom (BTC), itirijumom (ETC), lajtkoinom (LTC) i riplom XRP. Na veb sajtu se navodi da će više valuta biti uključeno u budućnosti. Iz Bison-a tvrde da se neće naplaćivati dodatne naknade za trgovanje. Aplikacija će biti dostupna na nemačkom, a kasnije i na engleskom jeziku.

Generalni direktor Sowa Labs, dr Ulli Spankowski, je izjavio: "BISON olakšava trgovanje digitalnim valutama. To je prva aplikacija za kriptovalute na svetu, koja kao osnovu ima tradicionalnu berzu."

Börse Stuttgart je kupio 100 odsto udela u Sowa Labs-u kada je kupio finteh kompaniju početkom prošlog decembra. Alexander Höptner, član upravnog odbora Börse Stuttgart, izjavio je da je kupovina Sowa Labs pomogla da se upotpuni digitalna strategija berze. Iako je tačan trošak akvizicije nepoznat, Höptner je izjavio da je sedmocifreni broj promenio vlasnika.

Prošlog meseca, kanadski broker za posredovanje u trgovini Shorecan DCN najavio je partnerstvo sa Paycase Financial-om za pokretanje brokerskih usluga u kriptovalutama. Nova inicijativa je planirana da se pokrene u drugom kvartalu 2018. godine. Brokerska platforma će se fokusirati na BTC i ETH.

 

Pripremio: Nikola Mosurović