Bivši član Bitcoin Core tima, Gavin Andresen je prozvao Blockstream i nazvao Greg Maksvela i Samson Moua “toksičnim trolovima”.

Kritika, bez ustručavanja, koja se pojavila na Tviteru u utorak upućuje na zaokret u Andresenovim pozicijama.

“Maksvel je član Core tima i bivši Andresenov kolega, dok je Mou bivši direktor u BTCC menjačnici. Obojica su verni pobornici Core-a.”

Iznoseći svoje mišljenje o Blockstream-u, koji su osnovali Maksvel i Adam Bek, Andresen je rekao da je pogrešio.

Svađa je izgleda započeta na Reddit-u nakon što je Maksvel komentarisao jedan od prethodnih Andresenovih tvitova koji su on i kolege članovi zajednice doživeli kao zlonameran.

Debata o skaliranju bitkoin mreže je obeležena sličnim javnim raspravama između poznatih lica koji stoje iza određenog razvoja mreže. Osim rivalstva između Bitcoin Core-a i Bitcoin Unlimited-a, što je ovde slučaj, imali smo sukobe i između članova Core tima u prošlosti.

Ukupna otpornost mreže na takve pojave je povećana tokom vremena, tako da nam svi pokazatelji u vezi bitkoina govore da je jedva izložen krhkom odnosu između programera.

U martu, Andresen je otvoreno izrazio podršku Bitcoin Unlimited-u, nazivajući ga “održivim, praktičnim rešenjem za destruktivna zagušenja transakcija”.