Realizacija transakcija uz pomoć Lightning Network-a na bitkoin mreži će biti dostupna od sutra (22.8.), navode glasine.

Prošlo je dve nedelje kako je SegWit implementiran u bitkoin protokol. Lightning Network, koji nudi znatno brže i jeftinije transakcije za više korisnika, se može pojaviti pre planiranog roka.

Na osnovu nepotvrđenih informacija, komentator Ferdous je naveo da će tzv. “Dvoslojna” tehnologija biti dostupna “od utorka”.

Što se tiče korisnika, on je pojasnio da ovaj korak podrazumeva “trenutne, skoro bez naknade transakcije izvan blokčeina” i “hiljade novih aplikacija”.   

 

Tehnologija koja omogućava rad Lightning Network-a je još uvek u fazi beta testiranja. Blockstream je prvi testirao u maju na lajtkoin mreži.

Gavin Andresen, bivši programer u Bitcoin Core-u, je prošle nedelje prognozirao da će prateći ekosistem biti visoko centralizovan kako bi bio operativan, ali i da je to OK.

Potencijalne aplikacije su već u fokusu, a generalni direktor Blockstream-a Adam Bek je nedavno otkrio da je razgovarao sa generalnim direktorom BitTorrent-a Brom Kohenom o potencijalnoj integraciji Lightning mikro-transakcija na platformu.

Iako uvođenje Lightning-a predstavlja važnu prekretnicu u razvoju bitkoin mreže, sva pažnja celokupnog ekosistema je usmerena na implikacije koje bi sa sobom doveo mogući SegWit2x hard-fork.