Globalna potražnja za blokčein programerima raste za 517% iz godine u godinu, prema izveštaju kompanije Hired 28. Februara.

Izveštaj navodi da je druga najbrže rastuća programerska delatnost razvoj bezbednosti, sa rastom od 132%, a treća ‘embedded’ inženjer sa 76%. Blokčein inženjerstvo stalno ostaje među top 3 najplaćenija posla u oblasti softverskog inženjerstva u brojnim gradovima koje pokriva izveštaj.

Blokčein inženjerstvo je drugi najplaćeniji posao iz ove oblasti u Njujorku i Londonu, a treći u San Francisku i Torontu, a prvi u Parizu. Prosečna plata blokčein inženjerima u pomenutim gradovima je 105.000 dolara.

San Francisko je oblast sa najvišim platama, 155.000 dolara u proseku, dok je Pariz na poslednjem mestu, gde blokčein inženjeri imaju oko 67.000 dolara.

Kako je Cointelegraph objavio u oktobru prošle godine, prosečna primanja blokčein inženjera su bila između 150 i 175 hiljada dolara na godišnjem nivou.

Studija objavljena od strane sajta Glassdoor istog meseca je otkrila da poslovi vezani za kripto i blokčein značajno porasli u SAD-u tokom 2018-e, uprkos padu cena kriptovaluta.