Vodeća farmaceutska kompanija Boehringer Ingelheim se udružila sa blokčein platformom za zdravstvenu negu Solve.Care, navodi se u saopštenju za medije koje je 6. juna podelio Cointelegraph.

Nemačka kompanija Boehringer (jedna od 20 najvećih farmaceutskih kompanija na svetu) i Solve.Care planiraju izgradnju blokčein mrežu za pouzdanu razmenu podataka o pacijentima sa dijabetesom.

Zasnovan na blokčein platformi Solve.Care, novi sistem zdravstvene zaštite je poznat kao Administrativna mreža za negu dijabetičara. Mreža namerava da pruži pomoć u koordinaciji nege pacijenata, kao i razmenu informacija o rizicima povezanim sa dijabetesom, prevencijom i simptomima, između ostalog.

Mreža će kako se navodi primeniti alat za koordinaciju nege pod nazivom “Care.Wallets” kako bi podržali pacijente s tom bolesti.

Očekuje se da će mreža za negu biti u funkciji do kraja 2019. godine, navodi se u saopštenju za medije, dodajući da će sistem u početku biti uveden za više od 25.000 pacijenata u brojnim američkim kompanijama za brigu o zdravlju, Arizona Care Network (ACN).

Nedavno je objavljeno da se globalni maloprodajni gigant Walmart pridružio farmaceutskom konzorcijumu MediLedger, prateći četiri velike američke kompanije u industriji, uključujući Pfizer.

Prethodno je Cointelegraph objavio da je Udruženje za amiotrofičnu lateralnu sklerozu (ALS) u saradnji sa Tron Fondacijom pokrenuo dobrotvornu kampanju na blokčeinu koja je omogućila podizanje svesti o ALS-u i prikupila donacije za istraživanje lečenja bolesti.