Šeba Jafari, priznati poznavalac prilika na tržištu i saradnik u Goldman Saksu, je u nedelju uveče iznela da i dalje smatra da su trgovci neraspoloženi za kupovinu bitkoina iako ona sugeriše potencijal za rast iznad 3.600 dolara.

Prethodna predviđanja

Jafari je početkom meseca objavila vest u kojoj sugeriše vrednost bitkoina od skoro 4.000 dolara do kraja godine. Sugestija je navela neke da ulažu u bitkoin u trenutku kada je cena bila relativno visoka. Korekcija koja se dogodila prošle nedelje, pre zaključenja BIP 91, je dodatno unervozila investitore, dok je brz povratak na prethodnu vrednost doveo do rasprava o nestabilnosti.

Nova podrška

Jafari je navela u izveštaju da postoji potencijal za još jedan pad do 1.700-1.800 dolara nakon kojeg će biti rast do iznad 3.000 dolara. Još je dodala da očekuje rast u okviru od 2.988 dolara do 3.691 dolara. Na kraju je izvela zaključak:

“Razmislite o rasponu/korektivu ispod 3.000. Ne bi trebalo da padne ispod 1.857-1.787 dolara. Najzad vidi se potencijal za 3.691 dolara.”

Međutim, uzimajući u obzir predstojeći rok za skaliranje 1. avgusta, dodatne korekcije su moguće. Dok se SegWit ne aktivira, vrednost bitkoina može samo da se pretpostavi.

 

Napomena: Članak ne predstavlja preciznu prognozu kretanja cene bitkoina, već samo procenu analitičarke Šebe Jafari, koja može, ali ne mora biti tačna. Investiranje u bitkoin i altkoine je rizično!