Nagli skok cene bitkoina doveo je ivestitore do toga da se zapitaju kada će se cena bitkoina napokon stabilizovati. Goldman veruje da će 8.000 dolara biti mesto zaustavljanja trenutnog skoka bitkoina.

Gde će se skok zaustavi?

Cena bitkoina možda je prošla kroz nivo od 5.000 dolara, 6.000 dolara i 7.000 dolara u proteklih nekoliko nedelja, ali tehnički analitičari očekuju da će ići i dalje. Prema navodima Goldman Saksa, očekuje se da će doći do konsolidacije na 8.000 dolara.

U noti investitorima, potpredsednica Goldmana Šiba Džafari je napisala:

"Tržište je pokazalo dokaz impulsivnog skoka iznad 6.044 dolara. Sledeće u fokusu je 7.941 dolara. Možda će se tu konsolidovati pre nego što nastavi sa rastom. "

Dugoročni trend je rast

Dok Goldman Saks upozorava trgovce koji očekuju brzi porast na 8.000 dolara, očekuju i da će nakon konsolidacije ići i više.

Upućujući na teorija Eliotovog talasa, Džafari piše:

"Imajući u vidu da je ovo samo treći od pet talasa, implikacije su da bitkoin ima potencijala da nastavi da raste u budućnosti."

Udvostručiti prethodni cilj

Trenutna ciljana cena od 8.000 dolara je dvostruko veća od 4.000 dolara koju je predviđala Šiba Džafari pre samo četiri meseca. S obzirom na višestruke faktore, uključujući vladinu regulaciju, hard-forkove i nove veze sa mejnstrim finansijama, sve imaju tendenciju da utiču na cenu, a gledanje na grafikone cena izolovano nije dovoljno za pouzdanu prognozu. Više analitičara, uključujući i Roni Musa, revidirali su svoje predviđanje cena za bitkoin.

 

 

 

Pripremio: Nikola Mosurović