Ripl je nedavno zaposlio bivšeg razvojnog programera u Guglu kao svog potpredsednika, objavio je Rojters u petak, 26. oktobra.

Američka tehnološka kompanija koja stoji iza treće najveće kriptovalute na tržištu, ripl (XRP), potvrdila je Rojtersu da Amir Šarhangi napušta svoj položaj u Guglu da vodi riplovu globalnu mrežu plaćanja, RippleNet. Šarhangi se navodno pridružio Guglu 2015. godine kada je tehnološki gigant kupio Jibe Mobile, startap koji je osnovan da razvije tehnologiju za bežične nosače za implementaciju “rich” sistema komunikacije (RCS).

RCS tehnološki standard smatra se naslednikom tekstualnih poruka (SMS) kao bolji metod za slanje medija i reklamnih poruka preko ćelijskih mreža. Prema Rojtersu, RCS tehnologija je široko usvojena od strane velikih svetskih kompanija poput Apple-a i Samsunga.

Ova najava sledi nedavni izveštaj kompanije Ripl da je kompanija zabeležila povećanje prihoda u trećem kvartalu u odnosu na drugi kvartal u 2018. godini. Prema zvaničnim podacima, Ripl je u trečem kvartalu prodao svoje tokene u vrednosti od 163,33 miliona dolara, što je više nego dvostruko od 73,53 miliona dolara koliko su prodali u prethodnom kvartalu.

Krajem septembra, Ripl je osnovao grupu kripto startapa kako bi lobirao zakonodavce i finansijske regulatore koji su imali za cilj da pomognu u uspostavljanju mekšeg vladinog stava prema industrijama vezanim za kriptovalute. Prema ugovoru, Ripl će platiti Klein/Johnson Group, lobi grupi, da prenese državnim vlastima da industrija treba podršku od regulatora.

Početkom oktobra, kripto berza i provajder usluga novčanika, iz Coinbase-a su najavili da se član upravnog odbora kompanije Čarls Švab pridružio upravnom odboru kripto firme.

Takođe u oktobru, bivši direktor vodeće američke berze Nasdaq, podružnice Jeanine Hightower-Sellitto, pridružio se kripto menjčnici Gemini kao njihov direktor operacija da vodi tim koji pruža servisne usluge klijentima.

 

Pripremila: Majda Petrović