Vertex Ventures je najavio investicije u najveću berzu kriptovaluta Binance kako bi olakšao njegovu ekspanziju u Singapur, prema saopštenju podeljenom sa Cointelegraph-om 23. oktobra.

Vertex Ventures je podružnica Singapurske državne investicione kompanije Temasek Holdings, koja upravlja imovinom od 223 milijarde dolara. Kompanija je osnovana 2015. godine kao globalna mreža operator-investitori, koja upravlja portfolijima u SAD-u, Kini, Izraelu, Indiji i jugoistočnoj Aziji. Kompanija se fokusira na investiranja u ranoj fazi, a trenutno menadžment upravlja sa oko 2,5 miliona dolara.

Prema izveštaju, investicija je zajednički napor između Vertex Ventures China i Vertex Ventures jugoistočne Azije i Indije i ima za cilj da podrži Binance u razvoju kripto-fiat menjačnica u Singapuru, kao i drugim servisima kripto-fiata širom Južne Azije. Binance je u septembru najavio svoje planove za izgradnju kripto-fiat berze u Singapuru.

Komentarišući planove Binance-a za prodor na tržište jugoistočne Azije, Vei Žou, direktor u Binance-u, izjavio je da berza "gleda napred ka izgradnji blokčein ekosistema i radeći sa svim zainteresovanim stranama u Singapuru kako bi podržala kontinuirane inovacije u lokalnom finteh prostoru". Operacije kompanije Binance u Singapuru podležu usklađenosti Know-Your-Customer (KYC) i sprečavaju pranje novca (AML).

Ranije ovog meseca, Binance je najavio pokretanje svoje berze fiat-kripto u Ugandi. Vei je izjavio da će prva razmena podataka u ovoj zemlji pomoći u održavanju održive ekonomske stabilnosti u Africi, naglašavajući da kompanija planira da dovede u region "više inovacija".

Ovog meseca, Binance je takođe bio partner sa pružaocem usluga kripto usklađivanja i istraživačkom firmom Chainalysis kako bi poboljšao otkrivanje sumnjivih transakcija. Kalkulacija će navodno olakšati proces KYC i AML, programe usklađenosti, korišćenjem praćenja u realnom vremenu kako bi pratili poreklo svake transakcije izvršene na Binanceovoj platformi.

U vreme pisanja vesti, Binance-ov prilagođeni obim trgovanja tokom poslednjih 24 sata iznosi preko 846 miliona dolara, što je više od 4%, prema podacima CoinMarketCap-a.


 

Pripremio: Nikola Mosurović