Viši rukovodilac u Greyscale-u je izjavio da se broj institucionalnih investitora neprestano povećava u 2019. godine.

Grayscale navodi da su institucije uvek bile aktivne

Govoreći u intervjuu za novine The Block 8. oktobra, direktorka kompanije za prodaju i razvoj poslovanja Raihaneh Sharif-Askari je rekla da je poslovanje bilo konzistentno tokom rasta ove godine.

Samo u drugom kvartalu je 85 miliona dolara došlo od investitora (dvostruko više nego u prvom) pri čemu su institucionalni investitori doprineli više od 80%. Sharif-Askari je objasnila:

"Znate, zaista je smešno, mnogi me pitaju - postoji ta retorika u medijima o tome kada će se institucionalni investitori uključiti, kada će početi da ulažu, i smešno je, jer je ironično. Vidimo da institucionalni investitori stalno ulažu kod nas i to je već duže vreme slučaj“.

Investitori ponovo koristiti altkoine

Ovi komentari su u suprotnosti sa opštim stavovima o institucionalnom interesu, naročito posle razočaravajućeg početka trgovinske platforme Bakkt u septembru.

Od tada, mnogi su pretpostavili da će institucije za sada biti odvraćene od bitkoina (BTC), jer su različiti izvori podataka istakli da publicitet oko institucionalnog učešća poslednjih nedelja dostiže pad.

Sharif-Askari je u međuvremenu napomenula da investiciona aktivnost zanemaruje suzbijanje cena. U drugom tromjesečju oko 25% ukupnog priliva ciljanih altkoina, otkrila je, dodajući da je „sjajno videti tu diversifikaciju“ kroz različite aktive.

Grayscale trenutno nudi poverenja za devet kriptovaluta, uključujući iter (ETH), bitkoin keš (BCH) i lajtkoin (LTC) pored samog bitkoina.