Napadnuta japanska menjačnica Coincheck će vratiti ukradena sredstva korisnicima “do kraja sledeće nedelje”, objavljeno je 8. marta.

Prema objavi na blogu koju je naveo Cointelegraph Japan,  Coincheck, kome su hakeri januara 2018. ukrali 534 miliona dolara u NEM tokenima, će se potruditi da, u istom roku, ponovo otvori svoj servis za razmenu.

Ove nedelje, forenzička firma koja radi na posledicama hakerskog napada, rekla je da je otkrila neke tokene uključene u razmenu u Vankuveru, u Kanadi.

Istovremeno, japanska Agencija za finansijske usluge (FSA) postupila je prema rezultatima sopstvenog istraživanja Coincheck-a i ostalih kripto menjačnica, naredivši dvema da obustave trgovanje u potpunosti.

Sedam menjačnica je primilo izveštaj o kažnjavanju od finansijske agencije, dok je njih 15, koje trenutno čekaju odobrenje za rad, detaljno pregledano po pitanju sigurnosti.

Obraćajući se vlastitim korisnicima, Coincheck je predstavio beskompromisno poboljšanje u pogledu bezbednosti.

“U cilju jačanja unutrašnjeg nadzora, kao kontramere protiv neovlašćenog pristupa spolja, kao što je ovde slučaj, sprovodićemo i sigurnosni nadzor od strane eksterne stručne institucije koja se bavi sigurnošću finansijskih sistema i sajber bezbednošću”, izjavio je izvršni direktor Koičiro Vada.

Menjačnica će obavestiti korisnike o ažuriranjima kako za trgovanje, tako i za nadoknadu.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić