Hakeri su preuzeli Tviter nalog kripto berze BitMEX nakon prethodno prijavljenog curenja podataka o imejlovima klijenta 1. novembra. Iz berze tvrde da iako je njihov Tviter nalog hakovan, sva korisnička sredstva su sigurna.

"Hakeri" preuzeli lične podatke korisnika i Tviter nalog BitMEX-a

Otkako je ažuriranje objavljeno, hakeri su na kratko stekli kontrolu nad BitMEX-ovim Tviter nalogom, objavivši dve poruke koje su brzo izbrisane.

Prva poruka glasi „Uzmi svoj BTC i beži. Poslednji dan za povlačenje", a zatim je usledila druga,"Hakovano". 

Nakon toga se otvorio Tviter nalog pod nazivom „Bitmexdatabaseleak“, koji objavljuje korisničke ID-ove i imejlove pojedinaca.

Takođe je objavio poruke kao što su „Da li ste platili porez na dobitke od BitMEX-a“ i „Toliko američkih kupaca u hakovanoj bazi podataka BitMEX-a“.

30.000 imejl adresa prodato na darknetu i lozinke prikupljene iz prethodnih hakova

30.000 imejl adresa se prodaje na darkvebu, sa oko 50% ovih „trivijalno jednostavnih za preuzimanje“, izjavio je direktor istraživanja u The Block Lari Čermak.

Pored toga, korisnik Tvitera TheCryp0Mask sproveo je pretragu baze podataka na imejl adresama, navodno pronalazeći gotovo 200 lozinki iz prethodnih hakova drugih kompanija.

Povlačenje na BitMEX-u je trenutno onemogućeno, ali samo za korisnike koji su promenili lozinku ili bezbednosne detalje od trenutka curenja imejl adresa.

BitMEX je od tada objavio da: „iako trolovi mogu ciljati naš Tviter nalog, možete biti sigurni da su sva sredstva na sigurnom.“