Proizvođač hardverskih novčanika za kriptovalute Ledger dodaje podršku za altkoin monero (XMR), za svoj Nano s uređaj, kompanija je potvrdila u objavi koja je podeljena sa Cointelegraph-om 29. novembra.

Ova Francuska kompanija, koja je uz Trezor i KeepKey, jedna od najstarijih proizvođača hardverskih novčanika u industriji, izjavila je da je Nano S već bio kompatibilan sa najnovijom verzijom GUI 0.13 monera.

"Oduševljeni smo što možemo da podržimo još jednu od deset najboljih kriptovaluta na Ledger-ovoj platformi sa monero", naveo je je Erik Larčevek, dodajući:

"Sa ovim dodatkom, Ledger uređaji sada pokrivaju 90% ukupne tržišne kapitalizacije kripta."

Kao i njegovi konkurenti, Ledger nastavlja da se fokusira na podršku što većeg broja popularnih kriptovaluta, pošto bezbednost ovog sredstva postaje sve važnije pitanje za investitore.

Ranije ovog meseca, Trezor je izdao upozorenje da su falsifikatori pokušali da puste lažne verzije njihovih uređaja na internetu.

U međuvremenu, ove nedelje Ledger je najavio svoju ekspanziju u Njujork gde je zaposlio bivšeg izvršnog direktora Intercontinental Exchange-a, koji je vodio projekat Ledger Vault.

U oktobru je Larčevek otkrio da je Ledger prodao više od 1,3 miliona Nano S jedinica.

Monero je trenutno na 12. mestu kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji. Novčić trguje na oko 60,88 dolara, što je manje za samo 1% na dan pisanja vesti.

 

Pripremio: Nikola Mosurović