Proizvođač hardverskih kripto novčanika Ledger objavio je da širi poslovanje u Njujork u sklopu razvoja institucionalnog nadzora koje nudi Ledger Vault, prema objavi Cointelegraph-a 26. novembra.

Ledger, koji je u maju pokrenuo pristup za Ledger Vault, imenovao je bivšeg izvršitelja Interkontinentalne berze (ICE) Demetriosa Skalkotosa da vodi poslovanje globalne poslovne jedinice za ovaj projekat.

"Njujork je centar finansijskog sveta, zbog čega su naše operacije Ledger Vault-a sa sedištem u ovom regionu bile prirodne", prema Paskalu Gotijeru, izvršnom direktoru kompanije Ledger.

S obzirom da se nastavlja trend da kompanije služe institucionalnim investitorima, Ledger se pridružio operaterima koji se ne bave kriptovalutama, uključujući i samu ICE, u pripremi osnove za ono što izgleda kao povećanje potražnje od strane korporativnih klijenata.

Uprkos odlaganju od šest nedelja, ICE-ova Bakkt platforma verovatno će dobiti regulatorno odobrenje da ponudi fizički isporučene bitkoin fjučerse počev od kraja januara.

Nasuprot tome, Ledger Vault je oblik rešenja za pokroviteljstvo koji dozvoljava više članova korporativnog entiteta, kao što je hedž fond za pristup istom oflajn novčaniku. U julu je Ledger najavio da je u 2017. prodao više od milion hardverskih novčanika, naglašavajući da planiraju da privuku tehnološke gigante kao što su Samsung i Guglova podružnica GV za dalje finansiranje.

Prema Skalkotosu, potencijalni klijenti već zahtevaju opcije za upravljanje bezbednosnim protokolima za preduzeća.

"Bezbedno skladištenje velike količine različitih kriptovaluta predstavlja izuzetno složen izazov koji ne može da se reši samo implementacijom procedura", rekao je, dodajući:

"Institucije traže bezbednije mogućnosti skladištenja zajedno sa integrisanim politikama upravljanja, ali ne žele da žrtvuju ugodnost pri korišćenju."

Prošlog meseca, platna mreža Square je načinila kod svoje alatke za oflajn skadištenje dostupnim dok je drugi proizvođač hardvera za skladištenje Trezor prošle nedelje upozorio da falsifikatori već ciljaju na ovu industriju sa skoro istom količinom kopija koliko ima originala.

 

Pripremio: Nikola Mosurović