Nakon što je "Is It Down Right Now" prijavio odsustvo aktivnosti na sajtu HashOcean-a, investitori su se uplašili da su prevareni.

Na postu na novoj Facebook stranici, HashOcean tvrdi da su njegov domen i prethodna Facebook stranica hakovani:

“Izvinjavano se zbog neprijatnosti. Prethodnu noć smo napadnuti od strane hakera koji je uspeo da pristupi našem domenu i postavio je isti na prodaju. Sada imamo kontrolu i ništa ne utiče na mining operacije. Dnevne isplate će biti izvršene kao i obično.”

Isplate

U drugom postu, kompanija kaže da rudari mogu biti sigurni da će se uskoro nastaviti sa isplatama:

“Pošto je haker napao naš domen, moramo da prebacimo bazu podataka na sigurno.

Garantujemo potpuni povraćaj sredstava ukoliko niste zadovoljni našim načinom poslovanja iz bilo kog razloga. Treba da nas informišete da li želite da povučete vaša sredstva. Sredstva će biti prikazana na vašem nalogu za 72 sata i u roku od 24 sata biće prebačena na bitkoin wallet.

Možete preuzeti i svoj hardver 180 dana nakon kupovine. Treba da pošaljete zahtev za isporuku hardvera na datoj stranici. Naši stručnjaci će vas pozvati da provere podatke za dostavu. Za svakih kupljenih 700 KH/s snage dobijate jednu karticu AMD (ATI) Radeon R9 280X Gigabyte Wind Force (GV-R928XOC-3GD).

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, molimo da kontaktirate naš Service Desk.

+1 650-603-5816* - podrška za korisnike koji pričaju engleski jezik.

Kontakt: HashOcean@consultant.com“

HashOcean nije prevara?

Neki korisnici na Facebook stranici tvrde da su se ulogovali na kloniran HashOcean-ov sajt hashocean.co.uk i tražili resetovanje detalja sa svojih prvobitnih HashOcean naloga.

HashOcean je upozorio korisnike da budu oprezni, zbog lažnih sajtova koji tvrde da su originalni. Kompanija je obećala da će se u roku od 48 sati vratiti u pogon i naglašava da cela situacija nije prevara.

Na HashOcean-ovom postu je navedeno:

“Kompanija HashOceanS nije ni u kakvom smislu povezana sa nama. Budite oprezni. Pokušavamo da rešimo sve probleme. Mnogi tvrde da smo prevarili 700.000 korisnika! Radimo naporno kako bi sve vratili  u normalu u narednih 48 sati. Budite smireni, isplate će biti izvršavane kao i obično.“

Stranica HashOceanS.com, za koju HashOcean tvrdi da nije njihova, već ima preko 13.000 lajkova na Facebook-u.