U Holivudu će se snimiti i prikazati prvi film o kriptovalutama ove godine, izveštavaju mediji 15. juna.

Prema Holivud Reporteru, "Kripto" će se fokusirati na pranje virtuelnih sredstava, a uloge će dobiti zvezede iz popularnih američkih serija uključujući “Westworld” i “Mad Men”.

Glavne uloge dobiće Beau Knapp iz Netfliksove serije “Seven Seconds”, kao i Aleksis Bledel iz serije Gilmore Girls.

"Kriptovalute su zaokupile pažnju i maštu potrošača i preduzetnika širom sveta, ali nikada nisu  istražene u filmu na tako neočekivan i uzbudljiv način", izjavio je koproducent Jordan Levine za ovu publikaciju.

Radnja se odigrava u Njujorku gde agent koji se bavi otkrivanjem prestupa vezanih za pranje novca otkriva mrežu prevare i korupcije u malom gradu.

Bledel će igrati predvodnika korumpiranih aktivnosti, biće "misteriozni trgovac umetničkim delima".

Reditelj John Stalberg Jr. je optimističan u vezi sa projektom.

"Ja sam presrećan što radim sa tako neverovatnom grupom glumaca sa kojom pokušavam da oživim ovako uzbudljivu priču", rekao je za Reporter.

Industrija kriptovaluta do sada je imala predstavljanje u filmskim produkcijama, u obliku dokumentarnih filmova kao što su "Uspon i porast Bitkoina" i "Bitkoin: Kraj novca kao što znamo", iz 2014, a novac je prikupljen preko Kickstartera.

Ranije ove nedelje, tema umetnosti i kriptovaluta je čudesno ukrstila puteve izvan zabave, kada je Terence Eden kritikovao blokčein startap Verisart jer mu je dozvolio da ostavi utisak da je on naslikao Mona Lizu.

Peter Todd, programer bitkoin razvojnog tima, potom je branio kompaniju, rekavši da je Eden "pogrešno shvatio".


 

Pripremila: Majda Petrović