Bitfinex, kripto berza iz Hong Konga, objavila je na Medium-u 9. aprila da je uklonila minimum za uložena sredstva za svoje korisnike.

Prema saopštenju, kompanija je preispitala svoj zahtev - koji je bio postavljen na 10.000 dolara - zbog potražnje korisnika. Izvršni direktor berze, Žan-Lui van der Velde, citiran je u objavi:

„Jednostavno nismo mogli da ignorišemo sve veći broj zahteva za pristup trgovini na Bitfinex-u iz šire grupe nego što je to bio slučaj sa našom tradicionalnom bazom klijenata. Proteklih šest meseci radili smo naporno kako bismo pripremili platformu za novi talas korisničkih naloga i sada smo u poziciji da otvorimo Bitfinex široj publici."

U saopštenju se dalje objašnjava da je Bitfinex nadogradio svoju infrastrukturu kako bi mogao da omogući pristup većoj korisničkoj bazi. Tačnije, kompanija tvrdi da je redizajnirala svoj centar za podršku, kreirala novi KYC portal i počela da nudi analizu za tokene koje podržava.

Kako je izvestio Cointelegraph, trgovanje institucionalnim bitkoin (BTC) investicionim produktima beleži rast već četvrti mesec, i rastu u odnosu na američke kripto berze kao procenat ukupnog obima trgovanja.

Prošle nedelje je pokrenuta kripto berza IronX za javnost nakon ICO projekta od 26 miliona dolara.