Internacionalna berza KuCoin osnovana u Hong Kongu, zatvorila je A seriju finansiranja u vrednosti od 20 miliona dolara, potvrdila je kompanija 14. novembra.

Vođen od strane IDG Capital, Matrix Partners i Neo Global Capital, novčana sredstva će biti preusmerena prema objavjivanju KuCoin 2.0 platforme, širenje na nova tržišta, istraživanju i još mnogo toga.

‘’Nastavićemo da uz mnogo truda istražujemo najbolje skrivene dragulje u kripto svetu dok rastemo eksponencijalno na globalnom nivou i, najvažnije, da učvrstimo našu poziciju kao “Narodna berza”, rekli su zvaničnici u saopštenju.

Strategijski povezana sa Kineskom blokčein platformom NEO, Neo Global Capital je investirao u blokčein startape u proteklih nekoliko meseci, uključujući južnokorejski muzički projekat Muzika u septembru.

KuCoin je načinio još jedan korak ka razdvajanju kripto sektora Hong Konga od kontinentalne Kine, preduzeća traže da se relociraju u autonomnoj teritoriji kako bi izbegli rastuće drakonske mere koje su sprovođene od strane vlasti u Pekingu.

Početkom novembra, vlasti su izdale nove regulatorne zakone koji se odnose na kripto sredstva i berze.

Prošlog meseca, Cointelegraph izveštava da su “tradicionalne” investicije u blokčein i kripto firmama utrostručile u prva tri kvartala 2018. godine.