Stroga regulativa prema kriptovalutama i menjačnicama koju sprovodi kineska vlada ima negativan uticaj ne tržište kriptovaluta u prethodnim nedeljama. Međutim, kineski zakonodavci nisu odustali od blokčein tehnoloških rešenja u Hong Kongu.

Hong Kong, poznat po svom bankarskom i pomorskom sektoru, nastoji da pređe na nove domaće platforme za poslovanje i nada se da će blokčein biti instrument koji će sve to omogućiti.

Podsticaji vlade

Vlada Hong Konga pokušava da napravi iskorak. Čarls Dausi, finteh predvodnik vladine privredne agencije InvestHK, navodi:

“Blokčein je veoma visoko na našoj listi prioriteta. Postoji hajp, a u nekim slučajevima (sa ICO projektima) i neprincipijelno sticanje velike sume novca uz malo napora. Ono što mi želimo da izgradimo u Hong Kongu je infrastruktura za nova preduzeća i postojeća preduzeća, kako bi se osiguralo da tehnologija i inovacije ostaju ključni faktor za rast finansijskog sektora.”

U međuvremenu, ICO projekti se iznenada pojavljuju u zemlji (na primer, Dragon Corp. se nada da će prikupiti 500 miliona dolara od svog predstojećeg ICO projekta) pošto grad predstavlja oauzu u istočnoj Aziji na koju ne mogu da utiču štetni propisi iz Kine.

Međutim, vlada Hong Konga ne otvara širom vrata. Komisija za hartije od vrednosti  nedavno je izdala saopštenje u kojem upozorava potrošače da obrate pažnju prilikom ulaganja i upozorila vlasnike da se neki ICO projekti mogu smatrati hartijama od vrednosti.