Neke stvari se nikada ne menjaju, poput Megalitskih hramova sagrađenih na Malti pre 5.000 godina. Ovih dana, međutim, to može biti jedina stvar koja ostaje nepromenjena na Malti. Sa populacijom od nešto manje od pola miliona i uglavnom poznatom kao destinacija za evropske tinejdžere kao mesto za učenje engleskog jezika tokom odmora, Malta je nedavno postala zvezda vodilja na kriptografskoj mapi.

Pošto je već imala pozitivno iskustvo kao domaćin kompanijama za kockanje (13% malteškog BDP-a), ostrvo se sada okreće ka svetu kripta i pokušaće da ponovi svoj prethodni uspeh. Isplativ sistem poreskih olakšica, vladine inicijative i jasna i prijateljska kripto regulativa donose uspešne rezultate: Mnoge velike kripto berze, kao što su OKEx i Binance, već su uspostavile svoja sedišta u Malti.

Nakon prve posete tzv. Blokčein ostrvu u novembru 2018. godine, Cointelegraph je po drugi put putovao na Maltu kako bi video šta se od tada promenilo (sve je čak mnogo bolje nego što smo mogli i da zamislimo).

Ako ste propustili naš prvi video o Malti, pogledajte ga ovde - barem da vidite kripto žurku u predsedničkoj palati. Da biste pogledali više video snimaka Cointelegraph-a, prijavite se na naš YouTube kanal!