Gigant za potrošačku elektroniku High Tech Computer (HTC) uvodi trgovanje kriptovaluta unutar novčanika za korisnike njihovog modela pametnog telefona Exodus 1, navodi se u saopštenju za medije koje je 14. maja objavio Cointelegraph.

HTC, koji je ove nedelje najavio jeftiniju verziju svog blokčein pametnog telefona, pojavio bi se u trećem kvartalu 2019-e, sada omogućava korisnicima Zion Vault-a da se prebacuju na različite kriptovalute.

Ova funkcija dolazi kao rezultat partnerstva sa Kyber Network-om, platformom koja nudi rešenja za trgovanje među tokenima.

Moguće zamene uključuju ERC-20 tokene na bazi Itirijuma (ETH), uključujući basic attention token (BAT), kyber network (KNC) i dai (DAI), i uklanja potrebu za slanjem tokena posrednicima kao što su berze.

Kako je izvestio Cointelegraph, HTC namerava da njegov blokčein smartfon bude pristupačan početnicima. Još pristupačniji model Exodusa 1, nazvan Exodus 1S, takođe će imati opciju pokretanja bitkoin (BTC) full noda.

HTC nije jedini u areni blokčein pametnih telefona jer je južnokorejski gigant Samsung najavio svoje planove za novčanik za Galaxy S10 uređaj ranije ove godine.

U utorak, lokalni mediji Business Korea objavili su da novčanici mogu pronaći svoj put do drugih Samsung pametnih telefona koji ciljaju na korisnike sa nižim primanjima.