Aplikacija finansijskih usluga zasnovana na Itirijumu, Humaniq je prikupio skoro 3.000 BTC-a za prvih pet dana inicijalne prodaje.

Kampanja, čiji je slogan “prva humanitarna inicijalna prodaja novčića u istoriji inicijalne prodaje je posvećena poboljšanju života ljudi u zemljama u razvoju i oslobađanju od siromaštva”, se završava 27. aprila.

“Iako smo očekivali dobre rezultate, oduševljeni smo sadašnjom statistikom,” napisao je u svom blogu Dvajt Spraul na početku prodaje.

“Mi smo predstavili našu viziju sveta u kojem niko ne mora da bude isključen iz globalne ekonomije, a reakcija je bila odlična. U ime celog Humaniq tima, ja bih želeo da se zahvalim svim pojedincima koji su do sada podržali naš projekat.”

Tokom testiranja aplikacije ekosistema na probnoj šemi u Indiji je prikupljeno 3.000 BTC-a, što predstavlja otprilike polovinu cilja druge faze inicijalne prodaje.

Ako se sva sredstva prikupe u jednu celinu biće dovoljno kapitala da bi se omogućila: dalja ekspanzija u Africi i Južnoj Americi, ubrzavanje pokretanja Finteh startapa i čak istraživanje decentralizovanih biometrijskih ličnih isprava. Poslednja od njih je centralna komponenta predloga aplikacije za Humaniq, koja koristi biometriku android telefona umesto tradicionalnih bankarskih provera.