Četvrta generacija bankarskih aplikacija Itirijuma - Humaniq je najavila da će njen novčić moći da se trguje na 6 menjačnica nakon završetka inicijalne ponude 27. aprila.

Startapova prodaja novčića, koja je započeta 6. aprila, je do trenutka pisanja teksta prikupila 4,4 miliona dolara od skoro 11.000 učesnika.

Jednom kada se proces završi, HMQ altkoinom će se trgovati na: SpaceBTC-u, LiveCoin-u, Bitlish-u, Dabtc-u, Exmo-u i Cex.io-u, navedeno je u saopštenju od ponedeljka.

Osnivač Aleks Fork je komentarisao planove: “Verujemo ovim menjačnicama, jer imaju veoma dobru reputaciju.”

“Ovo je veoma korisno za ljude koji su učestvovali u našem ‘crowdsale-u’ i uticaće na određivanje vrednosti novčića.”

Inicijalna ponuda novčića Humaniq-a je jedina u nizu fenomenalno uspešnih inicijalnih ponuda koje su pokrenute u proteklih nekoliko meseci. Posebno je uočljivo u kampanjama koje organizuje Itirijum, da startapi često prikupe ciljana višemilionska sredstva u roku od nekoliko dana ili čak sati, daleko pre roka.

Prvi korak Humaniq-a uključuje kapitalizaciju započetih dogovora. Aplikacija je potpisala ugovor sa Deloitte-om, što je takođe objavljeno u saopštenju od ponedeljka, koji će omogućiti globalnom gigantu pružanje naprednije pravne i računovodstvene podrške.

“Visoko cenimo odnose sa našim partnerima zbog toga smo izabrali Deloitte da nas vodi do rasta uz podršku pokretanju našeg globalnog projekta”, dodao je o partnerstvu direktor Dinis Gvarda.

Humaniq namerava da koristi Blokčein tehnologiju da isporuči bankarske alate za otprilike 2 milijarde stanovnika koji nemaju pristup tradicionalnim institucijama koje koriste biometrijske tehnologije dostupne na android telefonima.