JD Cloud, najveće ekspozitura kineske onlajn maloprodajne kompanije JD Group, započinje saradnju sa kripto berzom Huobi za istraživanje blokčein tehnologije i klaud računarstva, navodi se u saopštenju objavljenom 28. juna.

Prema saopštenju za medije, kompanije su potpisale sporazum o strateškoj saradnji kako bi zajednički istražili neke ključne scenarije primene blokčeina sa fokusom na finansijske usluge, Internet stvari (IoT) i lance snabdevanja. Pored toga, ove dve kompanije traže da sprovedu studiju o osnovnim tehnologijama blokčeina, uključujući kružni potpis (ring signature), homomorfnu enkripciju, Lightning Network i različite oblike konsenzusnog algoritma za dizajn i implementaciju.

Gang He, potpredsednik JD Grupe i direktor Odeljenja za razvoj proizvoda JD Cloud-a, izjavio je da je "bogato" tehničko iskustvo JD Cloud-a i "jedinstvene" tehničke prednosti u blokčeinu ključne za dogovor.

Houbi sa sedištem u Singapuru je četvrta po veličini kripto berza na svetu po obimu trgovine prema Coinmarketcap-u, uspostavljajući niz partnerstava u oblasti blokčeina širom sveta. U poslednje vreme, berza se udružila sa Korejskim univerzitetom za saradnju "akademske industije" u oblasti razvoja blokčeina. Saradnja nastoji da premosti akademsko istraživanje inovativne tehnologije sa proizvodima korisnim za industriju.

Početkom juna, Huobi je najavio pokretanje svog novog javnog blokčeina, Huboi Chain Project (HCP). Novi javni blokčein će biti "otvoren tako da svako može da se pridruži i učestvuje" uključujući organizacije i pojedince. Prema Huobi Grupi, nova platforma će se koristiti za "razmenu vrednosti, prikupljanje sredstava, sporazume i još mnogo toga."

 

Pripremio: Nikola Tasić