Huobi, kripto berza iz Singapura, pokrenuo je Huobi tržište derivata (Huobi DM), saopšteno je za javnost putem Cointelegraph-a 28. novembra.

Huobi je predstavio svoju novu platformu na konferenciji Criptofrontiers u Njujorku, naglašavajući da Huobi DM omogućava kupcima da se uključe u trgovanje kripto ugovora i po rastućim i padajućim cenama kripta. Platforma navodno nudi alate poput hedž fonda kao i alate za kontrolu rizika i neizvesnosti.

Trgovanje ugovora omogućava korisnicima da kupuju i prodaju digitalne valute po unapred određenim cenama u određeno vreme u budućnosti, dajući investitorima i trgovcima mogućnost da otvore i dugačke i kratke pozicije.

Huobi napominje da Huobi DM trenutno radi na beta testiranju i nije dostupan za kupce u SAD-u, Singapuru, Izraelu, Maleziji i Hong Kongu.

Ranije ovog meseca, Huobi Grupa je formirala branšu komunističke partije, informativnu službu Pekinga Lianhuo (BLIS), u sklopu svojih obaveza prema kineskoj državi.

Prema kineskom zakonu, svaka firma sa više od tri člana komunističke partije mora uspostaviti svoju vlastitu branšu, dok je do nedavno praksa uglavnom bila ograničena na državna preduzeća. Tako je Huobi postao prva firma u kripto industriji koji je prihvatio ovu tradiciju.

U oktobru, Huobi je najavio stvaranje onoga što zove "stejblkoin rešenje". Projekat, poznat kao HUSD, sastoji se od Huobijevog sopstvenog stejblkoin sredstva koji investitori mogu da koriste kao posrednika za interakciju  sa četiri stejblkoina koji se oslanjaju na američki dolar. HUSD će takođe biti omogućeno da se trguje za ostale kriptovalute, počevši od kontroverznog stejblkoina tetera (USDT), a zatim bitkoin (BTC) i iItirijum (ETH).
 

Pripremila: Majda Petrović