Vodeća singarpurska kripto berza Huobi je dobila DLT licencu u Gibraltaru, navodi se u saopštenju za medije koju je objavio Cointelegraph.

Huobi će iskoristi svoj novi status za pokretanje međunarodne platforme namenjene kako maloprodajnim, tako i institucionalnim trgovcima, navodi se u saopštenju:

"Nova licenca daje berzi Huobi autoritet za skladištenje i prenos digitalne imovine u ime klijenata širom sveta."

Na taj način će se takmičiti sa drugim berzama, uključujući Binance, Bittrex i Coinbase, u pružanju usluga trgovcima u što većem broju jurisdikcija, dok regulatorni okviri nastavljaju da evoluiraju.

Prošle nedelje je Huobi pokrenuo tržište derivata u SAD-u.

"Nije tajna da mislimo da su dobro dizajnirani regulatorni režimi ključni deo budućnosti kripto sektora", izjavio je šef globalnog međunarodnog biznisa Lester Haoda Li u saopštenju za medije:

"Između ostalih pogodnosti, naša licenca “Distributed Ledger Technology” će nam omogućiti da otvorimo vrata za više institucionalnih investitora koji ranije nisu bili u mogućnosti ili nisu spremni da se uključe u neregulisanu sferu".

Huobi se nada da će usluga biti u ponudi u prvoj polovini 2019. godine.

"Kako bismo započeli proces, usluge nudimo na vanberzanskim tržištima, ali nemamo namere da se tu zaustavimo", dodao je Li.

Huobi je trenutno treća po veličini svetska berza po dnevnom obimu trgovine i u poslednjih 24 sata je imala promet od oko 466 miliona dolara.

Gibraltar brzo sustiže Maltu u privlačenju kripto investicija.

Blokčein platforma sa Gibraltarske berze takođe je dobila regulatorno odobrenje ovog meseca, dok se inicijative sponzorisane od strane države takođe nadaju da će se baviti sa potražnjom blokčein veštinama.

 

Pripremio: Nikola Tasić