Jedna od vodećih kripto berzi Huobi postaje član Blockchain Turkey platforme za saradnju sa lokalnim igračima na zajedničkim naporima u blokčein prostoru.

Pet meseci nakon što je zvanično ušao na tursko tržište, Huobi se pridružio Blockchain Turkey platformi kao "Platinuma" član, objavila je kripto berza 15. januara, navodi se u saopštenju za štampu podeljenom sa Cointelegraph Turska. Osnovana od strane Turske fondacije za informatiku 2018. godine, Blockchain Turkey platforma (BCTR) je nezavisna i neprofitna organizacija koja za cilj ima stvaranje zdravog blokčein ekosistema u Turskoj. Platforma ima članove iz bankarstva i finansija, preduzetnog kapitala, tehnologije i kripto industrije.

Huobi je postala prva globalna berza koja je postala član BCTR-a, navodi se u saopštenju za javnost. Generalni direktor Huobi Turska, Alfan Gogus, napomenuo je da veruju u važnost zajedničkog održavanja blokčein razvoja. "Podržavamo viziju BCTR-a za osiguranje regionalnog liderstva Turske u decentralizovanom sistemu", dodao je.

Globalne inicijative su na putu ka Turskoj

Napori Huobi-a u Turskoj počeli su kad je kompanija prošlog oktobra najavila osnivanje lokalne kancelarije na Evroazijskom blokčein samitu. Kripto berza je na samit dovela mnoge svetske stručnjake za blokčein, što je signal da žele da podrže turske blokčein napore.

Gogus je rekao Cointelegraph Turske da se takođe raduju saradnji sa Blockchain Turkey platformom putem Univerziteta Huobi, Huobi Research i Huobi Capital:

"Huobi podržava rast kripto i blokčein ekosistema širom sveta. Turska ima potencijal da postane pionir u blokčein tehnologiji, kako na regionalnom tako i na globalnom nivou. Pridruživanjem Blockchain Turkey platformi koja pokreće lokalne napore u međuindustrijskom pristupu, cilj nam je da razmenjuju našu globalnu ekspertizu i znanje sa ključnim lokalnim igračima kako bi se ojačao blokčein ekosistem."

BCTR stvara multidisciplinarno okruženje kako bi se omogućilo ključnim igračima iz različitih industrija da ubrzaju usvajanje blokčeina u Turskoj, rekao je direktor kompanije BKM i osnivač platforme Soner Canko u intervjuu za Cointelegraph Turska.

Na pitanje za komentar, Canko je objasnio:

"BCTR je pojačao saradnju na usvajanju blokčeina između javnih institucija, uključujući tursko Ministarstvo trgovine, akademike i nevladine organizacije. Sa 70+ članova iz različitih industrija, Blockchain Turkey platforma ima za cilj da proizvede priče o uspehu blokčeina u Turskoj. [...] BCTR takođe planira da podrži startape, male i srednje kompanije sa više poslovnih prilika na blokčeinu."