Kineska kripto berza Huobi potvrdila je da će trgovanje na novoj australijskoj platformi početi danas, 5. jula.

Berza je četvrta po veličini u svetu u vreme pisanja, sa obimom trgovine na dnevnom nivou od 713 miliona dolara, prema Coinmarketcap-u.

U saopštenju je Huobi, koji je prošle sedmice takođe predstavio svoju operaciju u Londonu koja služi evropskom tržištu, rekao da će trgovački parovi biti sprovedeni postepano u četvrtak od 10 časova po Sidnejskom vremenu.

Deset parova će u početku biti na raspolaganju za australijski dolar, uključujući bitkoin, itirijum, lajtkoin, itirijum klasik i bitkoin keš.

"U budućnosti, Huobi Australija će otvoriti više trgovinskih parova svim korisnicima", dodala je berza u saopštenju.

Huobi-jev entuzijastični proboj na inostrana tržišta javlja se nakon što se više berzi zainteresovalo za globalnu bazu investitora.

Binance, trenutno najveća kripto berza na svetu sa prometom od oko 1,3 milijarde dolara na dnevnom nivou, preselila se na Maltu, koja je takođe omogućila veću interakciju sa evropskim korisnicima. Takođe, Coinbase iz SAD-a planira da uspostavi posebnu operaciju u Japanu.

Kao i Japan, Australija takođe postavlja stroge zahteve za operatore kriptovaluta, naknadni pristup regulativi ipak dolazi nakon brojnih kritika od ove i prošle godine.

Huobi, koji, izgleda, nije zabrinut trenutnom situacijom, takođe planira da doprinese ekspanziji blokčeina u lokalnoj ekonomiji putem svoje investicione podružnice Huobi Capital i njenog Global Ecosystem fonda od 200 miliona dolara, izveštava Finder.

"Kripto-trgovci u Australiji sve više znaju i sve su više sofisticirani, uporedo sa receptivnim regulatorima koji imaju interes da bezbedno razviju tržište", rekao je izvršni direktor Huobi Australia Adrian Harison.

"Za Huobi Group, prelazak u Australiju dolazi prirodno... Želimo da se pridružimo sve većem broju australijskih blokčein projekata koji žele da se nađu na zrelom tržištu."

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić