Huobi Group je najavio pokretanje nove platforme, Huobi Cloud, koja će korisnicima omogućiti izgradnju berze za digitalna sredstva povrh Huobijeve postojeće platforme.

Prema saopštenju za Cointelegraph, više od deset multinacionalnih kompanija već su postali partneri sa Huobi Cloud-om. Novi proizvod je usmeren na uspostavljanje OTC-a i berzi za digitalna sredstva. Partneri će takođe moći da koriste sisteme novčanika, kao i sistem upravljanja sredstvima i kliring sistem Huobi Global platforme. Leon Li, predsednik Huobi Group-a, prokomentarisao je pokretanje nove platforme:

"U ovoj eri značajnog i snažnog usvajanja blokčein tehnologija, Huobi nastoji da deli svoju stručnost i iskustva sa čitavim blokčein ekosistemom i kroz to dodatno razvije industriju kako bi postigao obostrane prednosti za sve zainteresovane strane."

Prema saopštenju, Huobi Cloud se sastoji od četiri pristupa, uključujući berzu, OTC, operativna i eko-sistemska rešenja. Rešenje vezano za berzu podržava objavljivanje platforme za razmenu, servise vezane za tokene, separaciju onlajn i oflajn novčanika, mehanizam koji reaguje na rizike i druge usluge. OTC rešenje verifikuje autentičnost trgovanja fiat valutama kao što su američki dolari, Hong Kong dolari, kineski juan i kriptovalute poput bitkoina (BTC), itirijuma (ETH) i tetera (USDT).

Huobi je osnovan 2013. godine i trenutno je treća po veličini berza kriptovaluta u svetu po obimu trgovine, sa kancelarijama u Singapuru, SAD-u, Japanu, Južnoj Koreji i Hong Kongu. Krajem juna kompanija se udružila sa JD Cloud-om, podružnicom najvećeg onlajn kineskog trgovca JD Group-om, kako bi istraživala primene blokčein tehnologije i cloud computing-a, fokusirajući se na finansijske usluge, Internet of Things (IoT) i polje lanaca snabdevanja.

U junu je Huobi najavio i pokretanje novog javnog blokčeina, Huobi Chain Project (HCP). Prema Huobi Group-u, nova platforma će se koristiti za "razmenu vredosti, prikupljanje sredstava, sekuritizaciju i još mnogo toga." Sa pokretanjem HCP-a, Huobi ima za cilj i decentralizaciju sopstvenih operacija.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić