Singapurska berza kriptovaluta Huobi Global pokreće namensku platformu za prodaju tokena u preprodaji, potvrdila je kompanija u objavi 20. marta.

Platforma, nazvana Huobi Prime, ima za cilj da učesnicima omogući pristup novim altkoin tokenima pre nego što se pojave na glavnim berzama.

Potencijalni projekti će da prođu kroz proceduru provere, sa uspešnim aplikantima koji će da ponude tokene investitorima kroz tri 30-minutne “brzinske” prodaje, navodi se u blogu.

Huobi Prime je namenjen velikim i malim investitorima, a pojedinci mogu maksimalno da investiraju 1.000 dolara.

Gornja granica će se primenjivati u odnosu na domaći Huobi token (HT), koji će da bude jedini trgovinski partner za nove tokene u ponudi.

"Dizajnirali smo da od temelja bude inovativniji, direktniji i pristupačniji način za pristup novim tokenima", izjavio je CEO Leon Li u objavi na blogu, dodajući da je odluka o stvaranju proizvoda bila delimično zbog zahteva kupaca.

Huobi je odredio datum lansiranja prve prodaje tokena za 26. mart.

Ovaj potez dolazi usred promena na berzi jer rukovodioci nastoje da apsorbuju uticaj trenutnog suzbijanja cena na kripto tržištima.  

Slična priča se odvijala i u drugim velikim kompanijama u kriptoindustriji, uključujući rudarskog giganta Bitmain i Itirijum (ETH) koji je razvio blokčein ConsenSys.

Huobi Prime prati presedan velike kripto berze Binance. Tržišna platforma za prodaju tokena Launchpad je u januaru ove godine održala visokoprofiliranu prodaju tokena za BitTorrent token (BTT) na bazi Tron-a, nakon čega je usledila još jedna javna prodaja tokena za AI i pametni ugovorni projekat Fetch.AI u februaru.

 

Propremio: Nikola Mosurović