Kineska kripto berza Huobi je odgovorila na optužbe da je "u koliziji" sa EOS-om u praksama "zajedničkog glasanja", 2. oktobra.

U kratkoj izjavi, Houbi je rekao da je istraga o navodima o kojima je Cointelegraph izveštavao 1. oktobra "još uvijek u toku".

"Na osnovu inicijalne istrage, između Huobi-ja i bilo koje treće strane nije bilo finansijskih ugovora", navodi se u saopštenju.

"Istraga je još uvek u toku i stoga tražimo strpljenje i saradnju u vezi sa ovim pitanjem."

U ponedeljak, Block.One, matična kompanija platforme EOS, izdala je saopštenje o svojoj vlastitoj izjavi da je "bila svesna" da je nekoliko stranaka iznelo optužbe za manipulaciju u postupku glasanja kod određenih učesnika. Iz Block.One-a su nazvali tvrdnje "neproverenim".

"Smatramo da je važno obezbediti slobodan i demokratski izborni proces u okviru EOS-a i glasati sa drugim nosiocima radi jačanja integriteta ovog procesa", stoji u saopštenju.

Proces glasanja u EOS-u je već bio kritikovan od strane značajnih ljudi iz zajednice, među njima i suosnivač itirijuma (ETH) Vitalik Buterin, koji je upozorio na potencijalne manipulacije prošle godine.
 

Pripremila: Majda Petrović