Vodeća kripto berza Huobi je saopštila rast obima trgovine od 100% u 2018. u odnosu 2017. godinu, navodi se u saopštenju za medije koji je podeljen sa Cointelegraph-om 7. februara.

Kompanija sa sedištem u Singapuru je navodno proširila svoje osoblje od 400 radnika početkom 2018. do više od 1.300 radnika u 2019. godini, sa 15 kancelarija u 12 država i regiona, izjavio je Cointelegraph-u izvršni direktor Huobi-a Leon Li.

Vanberzansko tržište (OTC) Huobi-a je navodno postalo najpopularnije OTC tržište širom sveta, dok je nedavno pokrenuta usluga Huobi Cloud uspela da započne saradnju sa više od 100 partnera u toku 6 meseci.

Pokrenut jula 2018. godine, Huobi Cloud je platforma koja omogućava korisnicima da sami stvore svoje usluge za digitalnu imovinu, uglavnom za stvaranje berze digitalne imovine i OTC-a.

Kompanija je takođe zabeležila napredak na ključnim tržištima Huobi-a poput Amerike, Japana i Južne Koreje. U SAD-u je glavni partner Huobi-a, koji je nedavno promenio ime iz HBUS u Huobi.com, dobio licencu za usluge novca (MSB) od Financial Crimes Enforcement Network-a. Kompanija je pokrenula uslugu za fiat-kripto trgovinu 5. februara.

U Japanu, Huobi je navodno dobio jednu od prvih 17 kripto licenci ikada izdatih kroz njihov BitTrade koji je ponovo pokrenut u januaru ove godine. Kripto berza je takođe stekla DLT licencu u Gibraltaru kako bi omogućila trgovinu kripto imovine u Evropi.

U decembru, South China Morning Post (SCMP) iz Hong Konga je saopštio da Huobi planira da otpusti deo osoblja u toku kripto krize tokom 2018. godine. Međutim, kompanija je navodno naglasila da će nastaviti da unajmljuje osoblje za svoje osnovno poslovanje i nova tržišta.

 

Pripremio: Marko Mihajlović