HBUS, američki "strateški partner" kineske kripto berze Huobi, potvrdio je pokretanje API-ja za "iskusne trgovce" u nekim američkim državama - navodi se u saopštenju za javnost podeljenim sa Cointelegraph-om.

HBUS je naglasio da je API namenjen korisnicima velikog obima koji zahtevaju trenutne podatke o cenama i druge alate. Pored praćenja cena, API će takođe ponuditi podatke o istorijatu cena, podršku za prilagođavanje marginalnim trgovanjima, postavljanju limita za prodaju i kupovinu i preuzimanje istorije trgovanja.

Zbog razlika u regulativama širom Amerike, HBUS je napomenuo da stanovnici Alabame, Konektikata, Džordžije, Luizijane, Njujorka, Severne Karoline, Havaja, Vermonta i Vašingtona neće biti u mogućnosti da koriste ove usluge.

Ovaj potez je najnoviji u nastavku širenja Houbi-ja ovog meseca, koji pored pokretanja HBUS-a uključuje i izdavanje posebne, odvojene platforme za australijsko tržište.

Drugi kineski operateri OKEx i Hong Kong Binance takođe su nedavno napravili međunarodne obaveze. Ranije ove nedelje, OKEx je najavio partnerstvo sa akcionarskom berzom Malte (Malta Stock Exchange) kako bi stvorio novu platformu za trgovanje institunacionalnim hartijama od vrednosti-tokenima (security-tokens), dok je Binance otkrio svoje planove za podršku decentralizovanoj, tokenizovanoj banci takođe na Malti.

 

Pripremio: Bojan Zečević