Huobi Group planira da lansira prvu kripto menjačnicu koja će biti posvećena EOS-u, u prvom kvartalu 2019. godine, navodi se u saopštenju za medije koje je prosleđeno Cointelegraph-u 29. decembra.

Menjačnicu će, kako se izveštava, pokrenuti Huobi Pool. Cao Fei, izvršni direktor Huobi Pool-a, opisao je pokretanje EOS menjačnice kao "sledeći logičan korak u njihovoj podršci" pošto su i EOS Block Producer (BP).

U saopštenju se navodi da će menjačnica omogućiti klijentima da trguju sa EOS-om uparenim sa nekoliko drugih kriptovaluta.

Huobi je trenutno treća rangirana kripto menjačnica na osnovu obima trgovanja na CoinMarketCap-u, sa oko 774 miliona dolara prometa u periodu od 24h.

Kako je izvestio Cointelegraph, berza je nedavno najavila i podršku za EOS na svom tržištu derivata. Dnevni obim trgovanja na Huobi-evom tržištu kriptovaluta je nedavno prešao milijardu dolara.

Tržište derivata kompanije je lansirano krajem novembra. Prednost koju je kompanija naglasila prilikom predstavljanja tržišta na konferenciji Cryptofrontiers je da omogućava korisnicima da zauzmu pozicije za kupovinu kao i za prodaju.

EOS je više puta kritikovan zbog navodne centralizacije. Nedavno, Starteos, jedan od EOS-ovih BP-a je javno nudio novčane nagrade za svoje glasove. Bilo je i istraga u EOS ekosistemu nakon što je Huobi optužen za vođenje koruptivne šeme.

 

Pripremila: Majda Petrović