Kako su se regulatorne zabrinutosti oko XRP-a pojačale, neke poznate ličnosti su počele da šire FUD o ovom novčiću.

Ben Askren, bivši UFC borac, podstakao je više skepse prema XRP-u kratkim tvitom 28. januara: „Mislim da je XRP prevara.“

Askren voli bitkoin i lajtkoin, a ne voli XRP

Askren je pozitivno nastrojen prema bitkoinu i podržava lajtkoin (LTC) koji je osnovao Čarli Li, sedmu po veličini kriptovalutu.

U januaru 2019. godine, Askrena je navodno sponzorisala Lajtkoin fondaciju kao borca mešovitih borilačkih veština za UFC 235 događaj. Nakon toga, UFC borac se pojavio na svom Instagramu noseći majicu sa logom Lajtkoina.

Slavna ličnost je takođe promovisala bitkoin na svom Tviteru u oktobru 2019:

"Upravo sam kupio više BTC-a pomoću @eToro-a bilo je zaista lako, sad svi vi tviter genijalci možete da mi govorite da je kripto prevara dok moja imovina raste!"

Askren je takođe nedavno objavio da podržava i bitkoin i lajtkoin:

 

Izvor: Tviter

Askrenov komentar dolazi usred pogoršane situacije oko XRP-a

Kako je Askren već neko vreme poznat kao podržavalac i BTC i LTC, korisnik na Tviteru postavio mu je pitanje: „Činjenica da @Benaskren ne komentariše XRP mi govori da će mu trebati dugo vremena ako uopšte ikada i skoči.“ Askrenov odgovor se nije dugo čekao, a deo kripto zajednice na Tviteru izrazio je negativan stav prema XRP-u, dok je tvit prikupio preko 2000 lajkova do trenutka objavljivanja članka.

Askrenova izjava o XRP-u dolazi usred pogoršane situacije oko novčića pošto je XRP pao za 40% sa 0,364 dolara 2019. na 0,183 dolara u decembru, što je dvogodišnji minimum. Situaciju je pogoršala rastuće zabrinutosti zbog nejasnog regulatornog statusa kompanije koja je emituje XRP, Ripple, koja se suočava sa tužbom koja tvrdi da je održala neregistrovanu prodaju hartija od vrednosti.

Uprkos svemu, izvršni direktor Bred Garlinghaus je nedavno nagovestio inicijalnu javnu ponudu za Ripple, što će nesumnjivo imati neke posledice na sudbinu altkoina.

U vreme objavljivanja članka, XRP se trguje na 0,238 dolara, što je porast od 1% u poslednja 24 sata, prateći veliki zeleni trend na kripto-tržištima.