Bitkoin (BTC) bi mogao da pridobije investicionog veterana Marka Mobiusa ako se njegov tekući rast nastavi, izjavio je za Blumberg 7. jula.

Govoreći u intervjuu za Blumberg TV, Mobius (koji je ranije objavljivao kritičke izjave o kriptovalutama) je rekao da je nemoguće ignorisati ga.

“Ja nisam kupac, ali shvatam da je to nešto na šta moramo da obratimo pažnju”, rezimirao je.

Kao finansijski veteran u SAD, Mobius ostaje u velikoj meri podalje od kripta, ali mu je stav primetno pozitivniji od Bafetovog i Dimonovog.

Ipak, Mobius je ponovio kontroverzne argumente o bitkoinu i drugim kriptovalutama, naročito o njihovoj navodnoj ulozi u nezakonitim aktivnostima kao što je trgovina drogom.

Kako je izveštavao Cointelegraph, istraživanja opovrgavaju takve pretpostavke, podaci ukazuju na to da je gotovina i dalje prvi izbor prilikom obavljanja kriminalnih radnji.

Međutim, u budućnosti je spreman da ga uključi u svoj portfolio. Zaključuje:

“Na kraju dana, ima mnogo ljudi koji veruju u to i ako se rast nastavi, onda bih ja verovatno morao da budem kupac i da se uključim u to.”

U maju, on je isticao lakoću sa kojom se novac transferuje pomoću bitkoina i to predstavlja osnovni razlog za njegovu sugestiju da će opstati.

Kao deo šireg zaokreta koji je do sada bio retkost u tradicionalnim finansijama, Mobius više ne tvrdi da kriptovaluta nema intrinzičnu vrednost.