Blokčein tehnologija svakodnevno pronalazi neku novu primenu, od kopir mašina do finansijskog sektora. Međutim, nedavno istraživanje pod nazivom “Istraživanje blokčein korporacija” pokazuje da je IBM najuspešniji u primeni tehnoloških rešenja blokčeina.

Istraživanje je obuhvatilo četristo rukovodilaca najvišeg ranga i oni su istakli IBM ispred drugih giganata u sektoru kao što su Microsoft i Accenture.

Istraživanje je pokazalo da lepa budućnost očekuje blokčein tehnologiju. Među onima koji su odgovorili na upitnik, 67% je navelo da je već uložilo više od 100.000 dolara u tehnologiju, a 91% je reklo da će uložiti barem toliko do kraja 2017. Godine.

Popularizacija i razvoj

U izveštaju se navodi da se svest o blokčein tehnologiji dramatično povećala u proteklih 12 meseci, iznad svih očekivanja:

“Jasno je da kompanije imaju znatno veće poznavanje blokčein tehnologije nego što je to bio slučaj pre 12 meseci. To delimično proizilazi iz rasta istraživanja i razvoja interno i u partnerstvu sa trećim stranama, s priznanjem da blokčein ima potencijala za mnoge slučajeve upotrebe. Kako se broj istraživačkih projekata povećava, povećava se i popularnost. Konkurentske kompanije razmatraju svoju konkurentsku poziciju u budućoj raspodeli.”