Drachmae Travel Club je izbacio igricu za mobilne telefone koja promoviše usvajanje kriptovaluta kao način plaćanja.

Igrica – Micko’s Adventure Voyage, prati animiranu patku kroz različite pejzaže. Korisnici koji ostvare visoke rezultate biće nagrađeni sa DT Tokenima, koje će moći da iskoriste u Drachmae Travel Club-u – za plaćanje putovanja, prenoćišta i drugo.

Li Gibson Grant, iz Drachmae Travel Club-a, kaže da igrica ima dvostruku ulogu, da prikaže egzotične lokacije koje bi izazvale interesovanje  korisnika kao i da podstakne korisnike da koriste digitalne valute.

Grant je izjavio:

“Smisao igre je da se zabavite na dobro poznatim turističkim destinacijama. Cilj igre je igrači skupe što veći broj Draco tokena, koji mogu biti iskorišćeni za rezervaciju hotela i letova. Stoga, kao igrač ne samo da igrate igricu, već i osvajate nagradna putovanja.”

Alatka koja korisnike privikava na korišćenje kriptovaluta

Grant vidi ovu distribuciju DT tokena kao veoma važan korak koji korisnike privikava na korišćenje blockchain tokena.

Grant je objasnio:

“Ovo je spori edukativni proces za mejnstrim korsinike. Naši korisnici će dobijati DT tokene, a moći će da plate putovanja i bitkoinima. Ovo će pomoći našim korisnicima da razumeju kriptovalute tokom nadmetanja.”

Grant navodi da je cilj da se kreira niz projekata baziranih na kriptovalutama, a međusobno povezanih oko centralne teme – Travel Club-a.

Prvi korak ka usvajanju bitkoina

Potpuno usvanjanje bitkoina ne može da se desi preko noći. Prvi korak je - nučiti populaciju, koja na bitkoin gleda sa podozrenjem, da veruje kriptovalutama. To se može desiti samo ako kriptovalute imaju upotrebnu vrednost u specifičnim okolnostima, poput tokena koji mogu biti iskorišćeni za putovanja. Sledeći korak je uspostaviti kriptovalute kao robu koja može biti zamenjena za novac. Poslednji korak je da sam bitkoin postane novac.