Značajna korekcija cene bitkoina od 1.300 dolara od 12. aprila dovela je do nekoliko novih optimističnih predviđanja za naredne godine, uz najnovije od strane investicijonog tajkuna Tima Drapera, koji prognozira neverovatnih 250.000 dolara do 2022. godine - izjavio je tokom govora 12. aprila.

Tokom govora na blokčein događaju koji se održao na njegovom univerzitetu Draper u San Mateu u Kaliforniji, poznati bitkoin optimista i investitor rekao je članovima publike da "veruju" da će se ostvariti neverovatan rast.

"Predviđam 250.000 dolara za bitkoin do 2022. godine", rekao je, posmatrajući ono što je opisao kao "kristalnu kuglu" i nastavio:

"[...] Verujte, to će se dogoditi - ljudi će misliti da ste ludi ali verujte, to se upravo dešava, i biće fenomenalno!"

I dok je publika izgledala kao da ne pokazuje entuzijazam, Draperove reči se možda ipak obistine u srednjem roku na bitkoin tržištu. U 2014. godini, kada su cene bile ponekad manje od 320 dolara za jedan bitkoin, investitor je ispravno predvideo da će BTC / USD u 2017. godini preći 10.000 dolara.

Dodajući pohvale komentatorima na društvenim mrežama vezanim za bitkoin, Draperov sin Adam, takođe investitor, nazvao ga je “legendom” zbog javno objavljene cifre od 250.000 dolara:

Ove nedelje je viđen još jedan pozitivan ton od suosnivača Foundstart Global Advisors-a, Toma Lia, koji je u četvrtak izjavio za CNBC da je "ubeđen" da će bitkoin dostići vrednost od 25.000 dolara do kraja godine, po njegovim ranijim predviđanjima.

 

Pripremio: Nikola Mosurović