Velika kripto berza Binance je obavila svoju prvu javnu nabavku i kupila Trust novčanik, prema izjavi objavljenoj 31. jula. Pušten u promet 2017, američki Trust novčanik je javnog koda, anoniman, i decentralizovan novčanik koji podržava itirijum (ETH) i preko 20.000 različitih itirijum tokena (ERC20, ERC223 I ERC721).

Dok detalji kupovine nisu poznati, Binance je rekao u izjavi za TechCrunch da je plaćanje obavljeno u fiat novcu, akcijama Binance-a i u BNB tokenima. Trust novčanik će ostati autonoman u većini svojih operacija, dok će Binance pomoći sa administracijom i razvojem marketinga.

Binance-ov izvršni direktor Šangpeng “CZ” Žao je naglasio da je Trust novčanik jedan jak tim sa velikim tehnološkim znanjem, ali mu je potrebna pomoć sa marketing strategijom:

“Oni nisu radili puno marketinga i mi smo tu da pomognemo. Tehnološki su veoma jaki, ali ne vole da rade marketing, HR itd… posle spajanja sa nama neće morati da brinu o novcu.”

Pored boljeg razvoja biznisa, Binance planira da uvrsti Trust novčanik kao osnovni novčanik na dugo iščekivanoj Binance-ovoj decentralizovanoj menjačnici. Žao je rekao da Binance planira dodatne nabavke:

“Tražimo jake tehnološke timove. Nabavka će biti ključni deo stalnog razvoja i doprinosa ovoj industriji.”

Osnivač Trust novčanika Viktor Radchenko će iskoristiti pripajanje kao priliku da se ponovo posveti razvoju aplikacije i tehnologije. Radchenko je rekao: “Novi resursi će nam pomoći da se brže razvijamo i moćićemo da se posvetimo novim korisnicima koji još nemaju novčanike.”

Trust novčanik je prethodno objavio prodaju svog tokena, ali ju je ubrzo prekinuo, navodeći da postoji manjak regulacije na tržištu, “što dosta otežava ostvarenje vizije bez ozbiljnog ugrožavanja sigurnosti.”

Kompanija dodaje da je prodaja tokena “naterala firmu da se fokusira više na ekonomiju tokena i manje na razvoj proizvoda - što je učinilo da Trust bude dobar proizvod od početka.”

Binance, čije je sedište na Malti, je druga najveća menjačnica za kriptovalute po obimu trgovanja u trenutku pisanja ove vesti. Kompanija je imala zabeležen prihod od 300 miliona dolara do kraja jula i očekuje se da ova brojka dostigne 1 milijardu na kraju 2018.


 

Pripremio: Stevan Kostić