Analitičar na internetu je tvrdio da je identifikovao četiri bitkoin adrese koje pripadaju kanadskoj berzi QuadrigaCX, objavio je svoja istraživanja na Reditu 13. februara.

Post, od strane korisnika poznatog na Reditu kao u/dekoze, ukazuje na pet adresa koje su navodno povezane sa berzom, uz napomenu da je ovo samo deo ukupnog broja povezanih novčanika. Transakcije koje se šalju na adrese su približno jednake količini bitkoina koje je Quadriga prethodno navodno poslala na zaključane oflajn novčanike greškom.

"Naročito, svaka adresa je bila neaktivna od aprila 2018. godine, a većina njihovih primljenih BTC-a bilo je verovatno direktno iz onlajn novčanika Quadrige", prokomentarisao je u/dekoze, nastavljajući:

"Uz sve ove informacije možemo potvrditi: ovih 5 adresa su deo QCX adresa oflajn novčanika."

QuadrigaCX je bio centar debakla od kada je njegov generalni direktor Džerald Koten umro u decembru. Ne ostavljajući nikakve naznake identiteta oflajn novčanika ili kako im pristupiti, Koten je nehotice ostavio korisnike praznih džepova za oko 200 miliona dolara.

Od tada se pojavilo nekoliko teorija koja okružuju ove događaje, uključujući i to da Quadriga nikada nije imala sredstva za koja je tvrdila da ima i da nepoznata osoba zapravo ima pristup oflajn novčanicima.

Ako je najnovije istraživanje tačno, to će obelodaniti neke aktivnosti koje uključuju Quadrigine novčanike.

"U ovom trenutku, zbog poricanja i nedostatka transparentnosti, došli smo do kraja onoga što možemo zasigurno znati za sada," u/dekoze je rezimirao:

"Međutim, uz minimalno razumevanje BTC blokčeina, postoje neki značajni tragovi koje možemo da pratimo, ali možemo samo nagađati."

Sudsko ročište danas, 14. februara, odlučuje o tome koje advokatske firme mogu predstavljati oko 115.000 klijenata koji su izgubili novac.