Indijska bitkoin (BTC) berza, Coinsecure, objavila je da je oko 438 bitkoina (oko 3,5 miliona dolara u vreme pisanja teksta) preuzeto iz novčanika bitkoin kompanije, navodno zbog lošeg ponašanja jednog od zaposlenih, saznajemo putem saopštenja za javnost od 12. aprila.

U saopštenju za javnost kompanije Coinsecure, opisano je kako su sredstva izgubljena tokom izvlačenja privatnih ključeva za povlačenje bitkoin golda (BTG). Međutim, Coinsecure dodaje da su podneli zvaničnu žalbu odseku policije za visokotehnološki kriminal u Delhiju i zatražili oduzimanje pasoša gospodinu Saksenu (odgovornom za tehnološku sigurnost kompanije), jer smatraju da njegovo objašnjenje o gubitku sredstava "ne izgleda uverljivo":

"Saksen je bio odgovoran za čuvanje privatnih ključeva i mi osećamo da sad priča neistinitu priču kako bi skrenuo našu pažnju, a možda ima i svoju ulogu u ovom incidentu."

Coinsecure je obećao svojim korisnicima da će im izgubljeni novac biti vraćen, bez obzira na to da li su izgubljena sredstva povraćena.

Kako je indijska centralna banka objavila prošle sedmice da se neće više baviti bankovnim računima vezanim za kripto, Karnika Seth, šef praktičara korporativnog i sajber pravnog sistema u Seth Associates-u u Delhiju, rekao je Blumbergu da "ceo Coinsecure može biti pogođen u ovom slučaju. "

Prošle sedmice, druga priča je bila aktuelna u Indiji u vezi sa kriminalnim prevarama, kada su braća Bhardwaj uhapšena zbog navodne obmane kupaca za oko 300 miliona dolara.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić