U poslovima putnih rezervacija u SAD dominiraju dve velike kompanije, Expedia i Priceline. Međutim, blokčein tehnologija će sve promeniti novim neprofitnim sistemom koji nudi TravelChain.

Kompanija je najavila da će korisnicima pružiti metodologiju za rezervaciju putovanja koja će zaobići trenutni turistički monopol u SAD.

Koncept je korišćenje blokčeina kako bi podstakao svoje korisnike za objavljivanje povratnih informacija o putovanju korišćenjem TravelTokens-a, kriptovaluta sistema.

Saopštenje je usledilo nakon prezentacije platforme za učesnike u BlockShow Asia ove godine. Tim je skovao termin "trevolution" - revolucija na putu se odvija.

"Neverovatan događaj, najbolji na kojem smo ikada učestvovali! Dobri ljudi, dobra organizacija, mnogi važni kontakti i sastanci. Uspeli smo upoznati dva nova savetnika (jedan od njih Kristof Hering iz komisije Bitshares-a) i razgovarali sa mnogim investitorima. TravelChain je komentarisao svoje iskustvo na konferenciji BlockShow Asia 2017.

Bez itirijuma

Uobičajeno je da projekti zasnovani na bazi blokčein tehnligije pokreću prodaju tokena na itirijumu, ali tim TravelChain-a odlučio je da koristi svoju tehnologiju zasnovanu na bazi Graphene-a. Nadam se da će ovaj sistem obezbediti glatke i brže transakcije, naročito uzimajući u obzir ogromno usporavanje itirijumovog blokčeina.

TravelTokens se može pretvoriti u novčane valute na berzama ili se koristi unutar sistema. Primarna korist za industriju biće sistem koji ne dozvoljava dominaciju najjačih preduzeća. Pored toga, zbog toga što je platforma mreža bez posrednika, ona će obezbediti direktnu interakciju između korisnika, efikasno pobeđujući Airbnb u svojoj igri.

 

Pripremio: Nikola Mosurović