Intel je proizvođač čipova i tehnološka kompanija vredna 167 milijardi dolara. PokitDok je kompanija koja se bavi razvojem softvera i operater je usluga zdravstvenih transakcija. Intel je zvanično obezbedio partnerstvo sa PokitDok-om kako bi koristili Blokčein tehnologiju za stvaranje efikasnije platforme za preduzeća u zdravstvenoj industriji.

Hiperledžer - Blokčeinov konzorcijum kojim upravlja Linux Fondacija, je u aprilu 2016. godine najavio uvođenje Sawtooth Lake-a koji su razvili u Intelu, kako bi omogućili siguran transfer digitalnih sredstava za velika privredna preduzeća i organizacije.

U okviru Hiperledžer konzorcijuma članovi korporacija i finansijskih institucija mogu da predlože platforme i protokole zasnovane na Blokčeinu. Kada se da predlog, on se razmatra od strane Tehničkog odbora i ako se odobri postaje zvaničan projekat Hiperledžera.

Tehnički odbor je prošle godine odobrio Intelov predlog - Sawtooth Lake i odmah su se bacili u proizvodnji i primenu. U to vreme Imda Suoza, potpredsednik i generalni direktor Open Source Tehnološkog centra u Intelu, je naveo:

“Blokčein tehnologija može da pomogne u obmogućavanju sigurnog transfera digitalnih sredstava među poznatim i nepoznatim licima. Intel se raduje saradnjom sa Hiperledžer projektom kako bi unapredili sigurnost, skalabilnost i privatnost transakcija u korporacijama i manjim preduzećima.”

PokitDok i Intel su u procesu razvoja Blokčein platforme koja se zove DokChain koja će biti postavljena na Sawtooth Lake sa dugoročnom strategijom da obezbedi decentralizovanu i transparentnu infrastrukturu za zdravstvene kompanije.

Pouzdana platforma

Ove dve kompanije su se fokusirale na pojednostavljenje prenosa sredstava između zdravstvenih kompanija i potencijalnih posrednika koji se trenutno vrše putem više platformi, servera i infrastruktura. U suštini, cilj dve kompanije i DokChain-a je da se stvori Blokčein platforma na koju se zdravstvene kompanije mogu osloniti kako bi olakšale sve transfere plaćanja, transakcija i sredstava na jednoj platformi.

Ted Taner, suosnivač i tehnički direktor u PokitDot-u, je u intervjuu istakao da bi implementacija Blokčein tehnologije mogla da promeni celu zdravstvenu industriju - obrada različitih vrsta podataka, uključujući sredstva, finansijskih informacija i podataka klijenata.

Iako je PokitDok vršio veliki broj testova sa različitim Blokčein protokolima i mrežama, kao što je Itirijum, Taner je objasnio da kompanija veruje da se Intelov Sawtooth Lake najbolje uklapa u zdravstvenu industriju.

Taner dalje naglašava kako Intel i PokitDot imaju za cilj da pomognu kompanijama u okviru zdravstvene industrije prilikom upravljanja i provere identiteta i informacija u realnom vremenu, sa većim stepenom transparentnosti. Ako bi sve išlo po planu, Taner je naveo da bi potrošači u okviru zdravstvene industrije mogli da plaćaju račune bez čekanja u redu i čekanju čak i do 180 dana na obradu dokumenata.

“Ovo je prvi korak u revoluciji. Sve je spremno i desi će se”, rekao je Majk Rid iz Intela.