Interkontinentalna berza (ICE), matična kompanija Njujorške berze (NYSE) nagovestila je da je dodala mnoštvo podataka o novčićima u Cryptocurrency Data Feed, navodi se u tvitu od 14. marta.

Pokrenuta u januaru 2018. godine, Cryptocurrency Data Feed je usluga koja nudi informacije o digitalnim valutama u realnom vremenu, koje pokrivaju cene i  registar zahteva. Platforma je uvedena nakon partnerstva između ICE-a i Blockstream-a.

Prema nedavnoj najavi, ICE proširuje listu podržanih kriptovaluta na hiljade, dodajući i stotine lokacija događaja. Ovim potezom, kompanija očigledno planira povećanje transparentnosti na terenu.

U vreme štampe, Cryptocurrency Data Feed podržava 58 digitalnih valuta iz različitih izvora podataka, tržišta i menjačnica širom sveta. Usluga je podržana od strane ICE-ovog Secure Financial Transaction Infrastructure (SFTI) alata, koji tvrdi da eliminiše zastoje za investitore i omogući hitna obaveštenja u slučaju nepredviđenih situacija.

U februaru, iz ICE su naveli da je lansiranje svoje platforme za kriptovalute Bakkt planirano za kasnije 2019. godine. Infrastruktura projekta je navodno već privukla veliki broj visokih profila investitora i partnera, uključujući Starbucks i Microsoft.

U istom mesecu, ICE je objavio da je finalizirao svoju prvu kupovinu sredstava od trgovca za fjučerse Rosenthal Collins Group, koja je prvi put objavljena sredinom januara. Akvizicija bi navodno proširila Bakkt-ovo upravljanje rizicima i trezorskim operacijama sa sistemima i ekspertizom, i mogla bi doprineti politikama Bakkt-ove AML i KYC procedure.

 

 

Pripremila: Majda Petrović