Digital Liquid Venture Fund (DLVF) Blockchain Capital-a je završio sa inicijalnom prodajom novčića (ICO) posle samo dva dana, pošto je dostigao svoj cilj u rekordnom vremenu.

Inače, planirano je da inicijalna prodaja traje mesec dana počev od 10. aprila,

ali su svih 10 miliona dolara otišli do 11. aprila. Novčići će biti izdati 10. maja.

“Prikupljeni novac će biti uložen u startape i kompanije iz Blokčein sektora, pretvoren u akcije preduzeća i potencijalne novčiće,” pisalo je u saopštenju Blockchain Capital-a, ranije ove nedelje.

U saopštenju se dodaje da je inicijalna prodaja novčića “posebna pošto je ovaj novčić u skladu sa propisima o američkim hartijama od vrednosti.”

Većina investicija verovatno dolazi iz izvora van SAD-a, pa je zbog toga domaće stanovništvo ograničeno usklađivanjem regulative. Samo investitori sa neto kapitalom od milion dolara ili godišnjim prihodom od 200.000 dolara mogu da učestvuju, u skladu sa ukupnim brojem investitora od 99. Državljani drugih zemalja nisu regulisani tim pravilom.

“Uz pomoć Blockchain Capital novčića (BCAP), normalni investitori širom sveta sada mogu ne samo da ulože u rizični investicioni fond po prvi put, već i u bitkoin i blokčein startape,” DLVF investicioni lider Džeremi Gardner je napisao u blogu 8. aprila.

“Ovo je značajno jer ne postoji kompanija koja javno trguje u ovoj industriji.” Ostali članovi investicionog tima DLVF-a su predsednik upravnog odbora Bitkoin Fondacije Brok Pirs i analitičar Spenser Bogart.