Džejson Zvig, autor kolumne “Wall Street Journal”  i “The Intelligent Investor” davao je svoje stavove o bitkoinu na konferenciji o investicijama zasnovanim na “Evidence” u Njuroku.

Ko je Džejson Zvig?

Džejson Zvig je finansijski kolumnista za “The Wall Street Journal” i urednik revidiranog izdanja “The Intelligent Investor”. Napisao je knjigu pod istim nazivom, kao i “Your Money and Your Brain” i “The Devil's Financial Dictionary”. Radio je za magazin “Money” i “Forbes” i bio je gost kolumnista u “Time”-u i na “CNN”-u.

Investiranje u kriptovalutu

Kada je Zvig upitan o ulaganju u kriptovalute, on je od investitora tražio da budu unapred jasni kako će reagovati na brzu promenu cena.

“Proverite jeste li napravili izlaznu strategiju pre nego što investirate. One, ili neće vredeti ništa ili će vredeti puno novca.”

Ekstremna nestabilnost cena može dovesti do toga da investitori donose emocionalne odluke. Zvig je od investitora zatražio da budu na oprezu. Strategija planiranja u napred može imati otrežnjavajući efekat.

“Ništa nije otrovnije za racionalno ulaganje kao što je pravljenje ogromne količine novca.”

Obožavatelj Vorena Bafeta

Džejson Zvig je obožavatelj Vorena Bafeta i veruje da su Bafet i Čarli Munger među najvećim investitorima svih vremena. To prepisuje njihovoj sposobnosti da isključe emocije. Međutim Zvigov heroj za ulaganje je nazvao bitkoin iluzijom i mehurom. Bafetova politika je da ne ulaže u stvari koje ne razume, a jasno je da on ne ceni promenu paradigmi koju bitkoin donosi.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić